Acupunctuur & Shiatsu in Den Haag

Contact

 Shiatsu & Acupunctuur in Den Haag

Contact

 Shiatsu & Acupunctuur in Den Haag

Contact

Oosterse geneeswijzen zijn gebaseerd op de energie die door ons lichaam stroomt. Wanneer deze energiestromen worden verstoord, kan dat leiden tot pijn en spanning. Een Acupunctuur- of Shiatsu behandeling bij Dong-Xi herstelt het zelfgenezend vermogen van uw lichaam. Zo ervaart u minder pijn en spanning in bijvoorbeeld uw spieren en gewrichten.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur werkt door het stimuleren van energiepunten met behulp van dunne naaldjes. Na een kennismakingsgesprek en het onderzoeken van pols en tong stelt de acupuncturist een diagnose. Door de diagnose brengen we de verhouding tussen organen, emoties en levenspatronen in beeld. De energiestromen in het lichaam vormen het referentiekader voor het plaatsen van de naaldjes.

De behandeling

Tijdens de behandeling brengen we in één subtiele beweging een dun naaldje aan in een of meer acupunctuurpunten. Hierdoor kan de stroming van Qi in uw lichaam bevorderd of gematigd worden; dit is afhankelijk van uw situatie. Zo beïnvloeden we op een zachte maar effectieve manier de energie in de betreffende meridianen. En dit alles zonder pijn.

Met acupunctuur proberen we met zo min mogelijk acupunctuurpunten een zo groot mogelijk effect te bereiken. Het lichaam reageert direct op de naalden; het effect is via de polsslag te controleren. U kunt een licht trekkend of een tintelend gevoel krijgen op de plek waar een naaldje was geplaatst.

Wat is Shiatsu?

Shiatsu betekent letterlijk druk met de vingers. De naam "Shiatsu" is in Japan ontstaan. Japanners hebben vele zaken uit de Chinese cultuur overgenomen (bijvoorbeeld hun schrift) en verder ontwikkeld. Zo ook de Anmo-/Tuinabehandeling en Acupunctuur. Hieruit is een drukpunt-massage ontstaan die gebaseerd is op de traditionele Chinese gezondheidszorg.

Bij welke klachten?

Eigenlijk komen de meest uiteenlopende klachten voor een behandeling in aanmerking. Een aantal voorbeelden:

 • Lage rug- of nekpijn

 • Spijsvertering

 • Organen

 • Hoofdpijnen

 • Spieren/pezen

 • Hyperventilatie

 • Hormonale klachten

 • Overgangsklachten

 • Kinderwens

 • Gewrichten

 • Als onderhoud van de gezondheid

 • En nog veel meer

Hoe werkt een shiatsubehandeling?

De oosterse geneeswijze gaat uit van "levenskracht" of "energie". Deze energie heet in het Japans "Ki" en in het Chinees "Qi" en stroomt door ons lichaam. Shiatsu is erop gericht om deze energie optimaal te houden of het energieniveau te herstellen.

 

Zodra deze energiestroom blokkeert kan men daar last van hebben. Door onder andere de druk die de behandelaar toepast beïnvloedt hij de energiestroom. Zo kunnen blokkades worden opgeheven en kan de levensenergie weer vrij stromen. Shiatsu stimuleert het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Cuppingtherapie

Cuppingtherapie wordt naast acupunctuur toegepast. Het is een vorm van geneeskunde waarbij we een kop, meestal gemaakt van glas, op het huidoppervlak aanbrengen.

 

De therapeut zet de verwarmde cup omgekeerd op de huid. De huid koelt af, waardoor er een vacuüm ontstaat. Hierdoor komt de huid omhoog en deze kleurt rood doordat de bloedvaten uitzetten. De vastgezogen cups op de huid vervoeren verstorende energie via de poriën het lichaam uit. Op deze manier zijn talloze klachten op bindweefselniveau en op spierniveau te verlichten en op te lossen. De cups worden ongeveer 10 of 20 minuten geplaatst.

 

Na een cuppingbehandeling kan er op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien zijn. De kleur van de plek kan verschillen van rood tot dieppaars. Zo'n plek doet geen pijn en is na een paar dagen weer verdwenen.

Tuina

jing jang

Tuina  推拿                                                betekent “duwen, pakken/knijpen". Tuina is een hele oude Chinese massagetechniek d.m.v. duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen. Wij gebruiken Tuina o.a. vaak voor allerlei manipulaties van de gewrichten. Net als bij de Japanse variant Shiatsu gaat het bij Tuina om het oplossen van blokkades in het weefsel. De therapeut oefent druk uit op de meridianen 经络 (Jīngluò) en op specifieke punten, waardoor de qi en het bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam kunnen stromen Op die manier stimuleert Tuina het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is. 

Qi Gong

beweging

Qi gong 气功
Zijn bewegingsoefeningen. Qi = levensenergie en gong = ‘kunst’ of ‘vaardigheid’.

Oefeningen waarbij je lichaamsdelen volgens bepaalde patronen beweegt, bevorderen de stroming van de qi en van het bloed. Dit versterkt onder meer de werking van de organen. Ook brengen de bewegingen, samen met ademhalings- en meditatietechnieken, je lichaam en geest in evenwicht. De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren.

Kruiden

Kruiden Thee

Kruiden 中草药                                           Voor veel mensen in het Westen is acupunctuur de bekendste traditionele Chinese geneeswijze, maar in China zelf staat de kruidengeneeskunde hoger in aanzien. Waar acupunctuur de rivieren en stromen van het lichaam weer in evenwicht brengt, zorgt de kruidengeneeskunde dat het land vruchtbaar is en er goede gewassen kunnen groeien. De therapeut bekijkt altijd het totaalplaatje: niet alleen naar de klachten, maar ook bijvoorbeeld naar leefstijl en eetgewoonten van een patiënt. Wij werken graag met kruiden tabletjes.

Guasha

Guasha

Bij deze techniek schraapt de behandelaar met een gepolijste steen over de geoliede huid. Het stimuleert een betere doorstroming van het bloed en van de qi. Guasha kan onder meer worden ingezet bij pijn, RSI en kortademigheid

Moxa

MOXA

(bijvoet) is een kruid met een verwarmende werking.Men probeert warmte-energie naar een acupunctuurpunt te leiden en zo de bloedsomloop en de qi-stroom te stimuleren. Moxa kan een heilzame werking hebben bij onder meer blessures, vermoeidheid en gewrichtspijnen. Wij werken graag met een Moxa Lamp