"Dong-Xi" Shiatsu in Den Haag
"Dong-Xi" Acupunctuur in Den Haag
Acupunctuur & Shiatsu in Den Haag
Den Haag
"Dong-Xi" Acupunctuur

Shiatsu & Acupunctuur in Den Haag

Oosterse geneeswijzen zijn gebaseerd op de energie die door ons lichaam stroomt. Wanneer deze energiestromen worden verstoord, kan dat leiden tot pijn en spanning. Een Shiatsu behandeling of Acupunctuur bij "Dong-Xi" herstelt het zelfgenezend vermogen van uw lichaam. Zo ervaart u minder pijn en spanning in bijvoorbeeld uw spieren en gewrichten.

Wat is Shiatsu?

Shiatsu betekent letterlijk druk met de vingers. De naam Shiatsu is in Japan ontstaan. Japanners hebben vele zaken uit de Chinese cultuur overgenomen (bijvoorbeeld hun schrift) en verder ontwikkeld.

Zo ook de Anmo- / Tuinabehandeling en Acupunctuur. Hieruit is een massage ontstaan die gebaseerd is op de Traditionele Chinese gezondheidszorg.

Bij welke klachten?

Eigenlijk komen je de meest uiteenlopende klachten voor een behandeling in aanmerking. Een aantal voorbeelden;

 • Lage rug/ of nekpijn
 • Spijsvertering
 • organen
 • Hoofdpijnen
 • Spieren/Pezen
 • Hyperventilatie
 • Hormonaal
 • overgangsklachten
 • Kinderwens
 • Gewrichten
 • Als onderhoud van de gezondheid
 • En nog veel meer....

Hoe werkt een shiatsubehandeling?

De Oosterse geneeswijze gaat uit van "Levenskracht" of "Energie ". Deze Energie heet in het Japans "Ki" en in het Chinees "Qi" en stroomt door ons lichaam. Shiatsu massage is erop gericht om deze energie optimaal te houden of het energieniveau te herstellen.

Zodra deze energiestroom blokkeert kan men daar last van hebben. Door onder andere de druk die de behandelaar toepast, beïnvloedt hij de energiestroom. Zo kunnen blokkades worden opgeheven en kan de levensenergie weer vrij stromen. Shiatsu masssage stimuleert het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Cuppingtherapie

Cuppingtherapie wordt naast acupunctuur toegepast. Het is een vorm van geneeskunde waarbij we een kop, meestal gemaakt van glas, op het huidoppervlak aanbrengen.

De therapeut zet de verwarmde cup omgekeerd op de huid. De huid koelt af, waardoor er vacuüm ontstaat. Hierdoor komt de huid  omhoog en kleurt rood doordat de bloedvaten uitzetten. De vastgezogen cups op de huid vervoeren verstorende energie via de poriën het lichaam uit. Op deze manier zijn talloze klachten op bindweefselniveau en op spierniveau te verlichten en op te lossen. De cups worden voor ongeveer 10 of 20 minuten geplaatst.

Na een cuppingbehandeling kan er op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien zijn. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot dieppaars. Het doet geen pijn en is na een paar dagen weer verdwenen.

Op zoek naar een vertrouwde acupunctuurpraktijk in Den Haag?

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur werkt door het stimuleren van energiepunten met behulp van dunne naaldjes. Na een kennismakingsgesprek en het onderzoeken van pols en tong stelt de acupuncturist een diagnose.

Door de diagnose brengen we de verhouding tussen organen, emoties en levenspatronen in beeld. De energiestromen in het lichaam vormen het referentiekader voor het plaatsen van de naaldjes.

De behandeling
Tijdens de behandeling brengen we in één subtiele beweging een dun naaldje aan in een of meer acupunctuurpunten. Hierdoor kan de stroming van Qi in uw lichaam bevorderd of gematigd worden, dit is afhankelijk van uw situatie. Zo beïnvloeden we op een zachte maar effectieve manier de energie in de betreffende meridianen. En dit alles zonder pijn.

In de Acupunctuur proberen we met zo min mogelijk acupunctuurpunten een zo groot mogelijk effect te bereiken. Het lichaam reageert direct op de naalden, het effect is via de polsslag te controleren. U kunt een licht trekkend of een tintelend gevoel krijgen op de plek waar een naaldje was geplaatst.